De Dahabiya Hapi-Egypt, een oase van rust!

Dahabiya Hapi-Egypt

Onze cruise over de Nijl maken we in een traditionele Egyptische zeilboot, de Dahabiya. Oorspronkelijk mochten alleen koninklijke families en adel met deze luxe zeilboot vol gouden versieringen over de Nijl varen. Tegenwoordig mag iedereen de romantiek en rust van een Nijl cruise ervaren in de moderne luxe en comfort van een Dahabiya boot.

De Dahabiya boten werden vroeger rijkelijk versierd met goud. Zij danken hun naam aan het Arabische woord Dahab, dat goud betekent. De Dahabiya’s staan daardoor ook wel bekend als ‘de gouden boten’.

Onze Dahabiya heet de ‘Hapi Egypt’, vernoemd naar de Egyptische god Hapi, die in het oude Egypte geassocieerd werd met de jaarlijkse overstroming van de Nijl. Hierdoor liet de rivier elk jaar vruchtbaar slib achter op zijn oevers, iets dat noodzakelijk was voor het levensonderhoud van de Egyptenaren die daar landbouw bedreven. De Nijlgod Hapi zorgde voor de balans tussen de overstroming en de vruchtbaarheid.

Onze Dahabiya

De Dahabiya Hapi Egypt is een tweemaster met een lengte van 45 meter en een breedte van 8 meter. De hoofdmast is 10x meter hoog en het hoofdzeil is 20 m bij 12x m of 120 vierkante meter.

De Dahabiya Hapi Egypt zal bij voldoende windkracht en stroming varen zoals dit ook in het verleden gebeurde. Er is geen motor aan boord. Daardoor kunnen we in alle rust en stilte van het Egyptische landschap genieten, terwijl we soepel door het water van de Nijl glijden.

Is er geen wind of stroming, dan zorgt een trekboot ervoor dat de Dahabiya op tijd bij zijn bestemming van die dag aankomt.

Boek nu

Het bovendek

Op het bovendek zult u vaak genieten van het prachtige uitzicht dat Egypte biedt. Over het grootste deel van dit dek hangt een doek, zodat u er kunt zonnen én verkoeling in de schaduw kunt vinden. Ook is hier de bar met heerlijke en verfrissende drankjes. 

Zo zorgen we ervoor dat alle gasten op hun eigen manier kunnen relaxen terwijl ze genieten van het geweldige Egyptische landschap dat langzaam voorbij glijdt.

Het benedendek

Benedendeks bevinden zich de salon en de comfortabele moderne verblijven. Er zijn 8 hutten met twee eenpersoonsbedden en 2 suites met een tweepersoonsbed. Alle verblijven beschikken over een eigen douche met toilet. Ook zijn er föhns aan boord.

De suites hebben iets meer luxe en comfort dan de hutten. Zo heeft elke suite onder andere zijn eigen waterkoker, föhn, en eigen zithoekje met prachtig uitzicht over de nijl. Ideaal voor als u zich even wilt terugtrekken en toch van de omgeving wilt genieten.

De Bemanning

De Dahabiya Hapi wordt bemand door 1 kapitein, 1 kok, 1 gastheer, 1 kamerheer en 2 matrozen die elk hun eigen taak hebben. Het zijn allemaal bescheiden en vriendelijke Egyptenaren die erop zijn gericht om u een fantastische ervaring te bezorgen. De meesten van hen spreken Engels.
Daarnaast is er nog de gids waarover u meer leest op de pagina praktische informatie.

Bouw Dahabiya

Voor de bouw van de Dahabiya Hapi Egypt zijn ruim vierduizend houten planken gebruikt. 36 ervaren Egyptische werklieden bouwden in een goed jaar deze prachtige boot.