Praktische informatie

De groep & de gids

 • Maximaal 20 gasten
 • Nederlandstalige gids

Er varen maximaal 20 gasten mee met de Dahabiya. We kiezen bewust voor een kleine groep, zodat dit bijdraagt aan de intieme sfeer tijdens deze reis. De gids spreekt Nederlands, maar als alle deelnemers liever een Engelstalige of Duitstalige gids willen, dan kunnen we dat ook regelen.

Vertrek

Vertrekdagen zijn standaard op iedere maandag bij een minimale bezetting van 3 hutten á 6 personen

Hut

Elke hut op de Dahabiya is uitgerust met 2 eenpersoonsbedden. De suites hebben een tweepersoonsbed en vrij uitzicht op de Nijl

Badkamer

Elke hut is voorzien van een eigen badkamer met wc en douche. Handdoeken zijn aanwezig.

Dek

Het dek is voorzien van meerdere lig en zit plaatsen, overdekt maar er is ook ruimte voor de zon.

Binnen

In de Dahabiya zijn zitruimtes en eetruimtes aanwezig. Genoeg ruimte in Egyptische stijl ingericht.

Voor vertrek regelen

 • Visum
 • Vliegtickets
 • Accommodatie

Nederlanders hebben een visum voor Egypte nodig. Deze kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen of vooraf al aanvragen via HIER. Een visum kost ongeveer € 25.

Veel gasten kiezen ervoor om naast deze bootreis meer van dit prachtige land te zien. Iedereen kan daarin graag zijn eigen keuze maken. Daarom zijn vliegtickets en accommodatie in de steden niet bij de prijs van de bootreis inbegrepen.

Natuurlijk adviseren we u hierin over hoe u dit praktisch kunt regelen, want wij willen graag dat uw hele vakantie in Egypte een fantastische avontuur is.

Tijdens de reis

 • Vervoer naar en van de boot
 • Uw verblijf aan boord
 • Veiligheid
 • Gewoonten en gebruiken

Vervoer van en naar de boot

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, halen we u voor de Nijl Cruise op bij uw hotel in Luxor of Hurghada, of de lokale luchthaven. Na afloop brengen we u natuurlijk weer terug. Ook maken we tijdens deze bootreis een aantal excursies om mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Het vervoer tijdens deze excursies is bij de prijs inbegrepen.

Uw verblijf aan boord

U verblijft vijf nachten op de boot. Wij regelen ontbijt, lunch, diner, evenals de frisdrank, koffie en thee. Tijdens de Nijl Cruise kunt u alcoholische dranken kopen.
Onze Egyptische kok maakt heerlijke gerechten uit de lokale keuken. Bent u ergens allergisch voor of hebt u speciale eetwensen, geef dit dan vooraf aan ons door zodat de kok er rekening mee kan houden.

Veiligheid

Voor uw gemak en veiligheid vragen we dat u altijd de instructies van de bemanning op volgt. Maak het hen makkelijk om uw vakantieplezier, en dat van uw medepassagiers, te vergroten.

 • Voor zowel volwassenen als kinderen hebben we zwemvesten aan boord.
 • Roken is aan boord van de Dahabiya Hapi toegestaan op een speciaal daarvoor bestemd gedeelte van het bovendek.
 • Er vaart een tweede boot mee die de Dahabiya Hapi sleept als er geen wind is. Daardoor kunnen we toch altijd varen. De bemanning van deze boot bestaat uit een kapitein en 2 matrozen die ook helpen bij het afmeren van de Dahabiya Hapi.

Gewoonten en gebruiken

Wanneer we tempels en moskeeën bezoeken, dan vragen we de lokale kledingvoorschriften te respecteren. Bezoekers worden geweigerd als zij hier niet aan voldoen.

Dat betekent dat vrouwen wordt gevraagd de schouders te bedekken. Mannen trekken deze keer een lange broek en schoenen aan. In de moskee mogen juist geen schoenen worden gedragen.