Onze cruise op de Nijl maken we in een traditionele Egyptische zeilboot, de Dahabiya. Oorspronkelijk mochten alleen koninklijke families en adel met deze luxe zeilboot vol gouden versieringen over de Nijl varen. Tegenwoordig mag iedereen de romantiek en rust van een Nijl cruise ervaren in de moderne luxe en comfort van een Dahabiya boot.

De Dahabiya boten werden vroeger rijkelijk versierd met goud. Zij danken hun naam aan het Arabische woord Dahab, dat goud betekent. De Dahabiya’s staan daardoor ook wel bekend als ‘de gouden boten’.

Onze Dahabiya heet de ‘Hapi Egypte’, vernoemd naar de Egyptische god Hapi, die in het oude Egypte geassocieerd werd met de jaarlijkse overstroming van de Nijl. Hierdoor liet de rivier elk jaar vruchtbaar slib achter op zijn oevers, iets dat noodzakelijk was voor het levensonderhoud van de Egyptenaren die daar landbouw bedreven. De Nijlgod Hapi zorgde voor de balans tussen de overstroming en de vruchtbaarheid.

 

 

Mijn naam is Andy Kentie

Een aantal jaar geleden ben ik met mijn familie in Egypte aangekomen. Na een bezoek aan Luxor ben ik geïnspireerd geraakt door de oude geschiedenis en de voor mij andere, nieuwe cultuur. Ik vond dat mijn vrienden en verdere familie dit ook een keer mee moest maken en ik ben toen begonnen kleine groepjes mee te loodsen naar Egypte.

Nadat zij contact hadden gemaakt met onze goede en lieve vriend Karim, die vertellen kan zoals niemand anders vertellen kan over de oudheid van Egypte, waren zij net zo enthousiast als ik.

Van het een kwam het ander en nadat we met een groep een Dahabiya hadden gehuurd zijn we op het plan gekomen om zelf een Dahabiya aan te schaffen. Dat was en is een bijzondere stap geweest. Niet altijd makkelijk in veel opzichten. Het realiseren van de Dahabiya heeft niet kunnen gebeuren zonder vrienden in Egypte. Het ondernemen is ook een uitdaging, want hoe bereiken wij onze gasten? Er varen meerdere Dahabiya boten en allemaal stuk voor stuk prachtige exemplaren.  Allen plaatjes om te zien. Het is dan zeker niet mijn bedoeling om een concurrent te zijn voor anderen. Onze instelling is meer gericht op samenwerking.

Het doel van deze onderneming is mensen een onvergetelijke vakantie mee te geven. Een vakantie waar men rust kan vinden, waar men even alles los kan laten om daarna met nieuwe energie weer verder te kunnen gaan met het dagelijks leven.

Er is nog een tweede doel en dat is om financiën te creëren/genereren waarmee wij de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken gaan ondersteunen. Wij koppelen Hapi-Egypt discover the Nile aan onze stichting Hapi voor moeder en kind. Via ons blog houden wij u op de hoogte.

Mijn wens is, onze wens is  dat wij onze doelen mogen gaan realiseren.

In de afgelopen jaren hebben wij ontdekt dat het niet vanzelf gaat wanneer je iets wilt ondernemen, maar met het doel in zicht zijn we er van overtuigd dat we in de toekomst mooie projecten kunnen waarmaken.

Ik wens iedereen een fantastische reis op de Dahabiya Hapi-Egypt.