Onze Dahabiya

Onze cruise op de Nijl maken we in een traditionele Egyptische zeilboot, de Dahabiya. Oorspronkelijk mochten alleen koninklijke families en adel met deze luxe zeilboot vol gouden versieringen over de Nijl varen. Tegenwoordig mag iedereen de romantiek en rust van een Nijl cruise ervaren in de moderne luxe en comfort van een Dahabiya boot.

De Dahabiya Hapi is een tweemaster met een lengte van 45 meter en een breedte van 8 meter. De hoofdmast is xx meter hoog en het hoofdzeil is xx m bij x m of xx vierkante meter. De Dahabiya Hapi zal bij voldoende windkracht en stroming varen zoals dit ook in het verleden gebeurde. Er is geen motor aan boord. Daardoor kunnen we in alle rust en stilte van het Egyptische landschap genieten, terwijl we soepel door het water van de Nijl glijden. Is er geen wind of stroming, dan zorgt een trekboot ervoor dat de Dahabiya op tijd bij zijn bestemming van die dag aankomt.

Het bovendek

Op het bovendek zult u vaak genieten van het prachtige uitzicht dat Egypte biedt. Over het grootste deel van dit dek hangt een doek, zodat u er kunt zonnen én verkoeling in de schaduw kunt vinden. Ook is hier de bar met heerlijke en verfrissende drankjes. Zo zorgen we ervoor dat alle gasten op hun eigen manier kunnen relaxen terwijl ze genieten van het geweldige Egyptische landschap dat langzaam voorbij glijdt.

Het benedendek

Benedendeks bevinden zich de salon en de comfortabele en moderne verblijven. Er zijn 8 hutten met twee eenpersoonsbedden en 2 suites met een tweepersoonsbed. Alle verblijven beschikken over een eigen douche met toilet. Ook zijn er föhns aan boord.

De suites hebben iets meer luxe en comfort dan de hutten. Zo heeft elke suite onder andere zijn eigen waterkoker, föhn, en balkon. Ideaal voor als u zich even wilt terugtrekken en toch van de omgeving wilt genieten.